2 Pinjaman ke dalam sektor kewangan dan kewangan

Apabila anda menerima pinjaman, anda akan mengkaji semula penarafan kredit, pendapatan, dan status pekerjaan pemohon. Ini dipanggil pinjaman kredit, dan anda boleh mendapatkan harta penghutang yang bernilai hartanah, kenderaan, atau tanah sebagai cagaran sehingga penarafan kredit agak buruk. Kredit tidak baik, tetapi kerana terdapat perkara yang ditinggalkan sebagai cagaran, walaupun pembayaran balik biasa tidak dibuat, bank boleh mengendalikan hutang buruk. Tetapi ada juga pinjaman yang boleh diterima menggunakan penarafan komunikasi, dan hari ini, kami akan melihat jenis pinjaman gred komunikasi dan mengatur syarat dan kelayakan.

Pinjaman gred komunikasi?

Gred komunikasi adalah konsep yang sama dengan penarafan kredit yang dikira berdasarkan maklumat pembawa kepada pelanggan yang menggunakan tiga syarikat telekomunikasi seperti SKT, KT, dan LG U +. Tidak seperti penarafan kredit yang dikira berdasarkan status pekerjaan atau tahap pendapatan, penarafan komunikasi dikira untuk keupayaan pembayaran balik berdasarkan prestasi pembayaran tambang.

kaedah siasatan gred komunikasi

Bagaimanakah kita boleh bertanya mengenai penarafan komunikasi? Penarafan kredit boleh disahkan pada Nice dan Allcredit, tetapi penarafan komunikasi tidak mempunyai agensi penarafan kredit ini. Jika syarikat telekomunikasi yang anda gunakan adalah SKT, anda boleh bertanya melalui aplikasi Pink.

jenis pinjaman gred komunikasi

Jadi sekarang saya akan melihat jenis pinjaman gred komunikasi.

1. Nonghyup All-One pinjaman kecemasan

Dalam kes pinjaman bukan kewangan NACF, yang akan diperkenalkan terlebih dahulu, adalah mungkin untuk memohon dalam gred 9 komunikasi sebagai orang dewasa berusia 19 tahun ke atas yang tinggal di Korea. Sekiranya tidak mungkin untuk mengira penarafan komunikasi, adalah mungkin untuk mengkaji semula model kadar faedah sederhana secara automatik. Sekurang-kurangnya 500,000 won – sehingga 3 juta won boleh digunakan sekurang-kurangnya 3.52% setahun.

Sekiranya kadar faedah keutamaan berada dalam gred 3, ia akan menjadi 0.3% keutamaan jika ia berada dalam gred 5 keutamaan 0.5% setahun. Di sini, anda boleh mendapatkan kadar faedah tambahan 0.5% apabila menggunakan kad pengisian Nonghyup Bank.

2. Woori Bank pinjaman bukan kewangan kami

Jenis pinjaman gred komunikasi kedua adalah pinjaman bukan kewangan Woori Bank, yang boleh digunakan oleh tiga syarikat telekom seperti SKT, KT, dan LG U +. Jika anda mempunyai tambang telefon bimbit atau sejarah kenakalan, anda mungkin kurang bernasib baik apabila anda menyemaknya.

Ia boleh digunakan sehingga 3 juta won selama 1 tahun kadar faedah 4.18% setahun, dan ia juga boleh digunakan untuk buku bank negatif. Sekiranya gred komunikasi berada dalam gred 2, kadar faedah keutamaan akan digunakan untuk 0.5% dan 0.3% jika ia berada dalam gred 5.

tip berkaitan pinjaman

1. Apakah pesanan untuk pinjaman?

Pada masa ini, pasaran kewangan 비대면폰테크 Korea terdiri daripada 1 bank perdagangan sektor kewangan, 2 modal kewangan, syarikat kad kredit, bank simpanan, dan pemberi pinjaman sektor kewangan. Apabila anda menggunakan pinjaman, anda perlu menggunakan 1 kewangan, kerana anda bukan sahaja boleh menggunakan kadar faedah terendah tetapi juga risiko yang lebih sedikit terhadap kredit.

2 Apabila anda menggunakan pinjaman anda sebagai institusi kewangan dan kewangan, kesan negatif terhadap kredit anda semakin besar. Jika anda menggunakan pinjaman kewangan dari awal, anda mungkin tidak boleh menggunakan pinjaman 1 sektor kewangan lagi.

> Saya akan memberikan pesanan pinjaman dan cara untuk mengetahui pinjaman yang baik!

2. Bagaimana untuk mendapatkan pinjaman yang baik?

Untuk mendapatkan pinjaman yang baik, adalah yang terbaik untuk menggunakan bank utama. Jika anda tidak mempunyai kadar faedah yang sesuai yang anda mahu dari bank utama, anda mempunyai kadar faedah yang berbeza di setiap cawangan, jadi anda juga boleh pergi ke bank yang menawarkan kadar faedah yang anda mahu.Di samping itu, kadar faedah dan had ditetapkan pada dasarnya bergantung kepada penarafan kredit individu, jangkaan, atau status pekerjaan, tetapi ia boleh digunakan pada kadar faedah yang lebih rendah jika anda menerangkan rancangan khusus untuk pembayaran balik dan mempunyai keupayaan untuk membayar hutang melalui kaunseling.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다